Skip to main content
Altijd wat te doen!

Ontdek de prachtige omgeving

Fietsen

De prachtige omgeving leent zich uitstekend voor mooie fietstochten. Of u nu op een recreatieve fiets fietst, een racefiets of een mountainbike, het is allemaal even prachtig. Op de website visithalderberge.nl vindt je veel mooie routes in de buurt.

Via Route You of Komoot kun je ook gemakkelijk fietsroutes vinden.

FIETSVIERDAAGSE

Op Hemelvaartsdag 18 mei 2023 start voor de 50ste keer de landelijk bekende “Fietsvierdaagse Hoeven”. 
Tot en met zondag 22 mei kunt u vier dagen genieten van de mooiste routes die in West-Brabant zijn uitgezet. 

Natuurlijk kun je met je camper bij Mieke's Hof staan. Reserveer op tijd!

wandelen

In de omgeving van Mieke's Hof vindt u diverse wandelgebieden. U kunt kiezen voor een wandeling door de polder, de heide of het bos. Geniet van de natuur in je eigen tempo. Op de website visithalderberge.nl vind je een aantal lokale routes.

Je kunt meer routes vinden via de Route You of Komoot apps.

 

Baseliek in Oudenbosch

Vanuit de verte zie je het al, de imposante koepels van de Basiliek van Oudenbosch.  Deze kerk is een geschaalde kopie van de Sint Pieter in Vaticaanstad en de Sint Jan van Lateranen in Rome. On-Nederlands maar in de historie van Oudenbosch helemaal op zijn plaats.

Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum

Het Natuurhistorisch- en Volkenkundig Museum Oudenbosch is een uniek museum. Het is ontstaan rondom de collectie van de Broeders van Saint Louis, die uit hun omgeving en missiegebieden objecten verzamelden rondom de thema’s natuur, volkenkunde, geografie en archeologie.

Pagnevaartbos

Natuurgebied Pagnevaart ligt tussen Oudenbosch, Hoeven en Bosschenhoofd in. Het gebied onttrekt zijn naam aan “Spagnevaert”, het verhaal gaat dat een Spaans oorlogsschip hier strandde en dat de resten nog steeds in de grond zouden liggen.

In- en rondom het bos liggen diverse cafés en restaurants voor een aangename pauze tijdens wandel- of fietstocht.

Designer Outlet Roosendaal (Rosada)

In Designer Outlet Roosendaal vind je vele exclusieve merken met altijd 70% korting. Met meer dan 75 winkels is Designer Outlet Roosendaal de ideale plek voor een gezellig dagje shoppen! Je vindt een uniek assortiment van gewilde merken, waaronder designermerken, functionele sportskleding, coole kidsmerken en stijlvolle home & cook winkels. 

Hoevense Beemden

Kom wandelen in een mooi stuk natuur in West-Brabant. In de Hoevense Beemden is het in ieder seizoen heerlijk om op pad te gaan. De Hoevense Beemden, is zoals de naam vast al doet vermoeden, gelegen in Hoeven, ten Noorden van het dorp. Dit natuurgebied bestaat uit Polders. Het is er rustig en ideaal voor een kilometers lange wandeling. Ook vissers komen hier graag. 

Waterspeelpark Splesj

Zin om een dagje te zwemmen? Op 1,5 km vindt u Waterspeelpark Splesj, een van de leukste en meest spectaculaire waterspeelparken van Nederland en België. 

Je vindt hier pijlsnelle en metershoge glijbanen in de openlucht. Het spray-park is zelfs de allergrootste in Europa!